MSDN   |  ASP.NET   |  Channel8   |  Channel9   |  Channel10   |  IIS.NET   |  Silverlight   |  TechNet Edge   |  Windows Client   |  MIX Online

Open Data Hackathon

Maraton de 12 ore de programare

Pe 31 Mai, începând cu ora 8:30 am, toate drumurile duc la hackathonul de la ASE.

Vrei să arăţi ce ştii? Eşti conştient că programarea e mult mai distractivă în gaşcă? Strânge-ţi prietenii şi vino cu noi pentru 12 ore de programare pe baza datelor deschise oficiale ale guvernului. Cu ajutorul tău putem creşte claritatea şi uşurinţa de acces la aceste date. Noi ştim că poţi! Tu ştii?

Cerinţe

  • Laptop personal
  • Visual Studio instalat
  • [Optional]SQL Server + SQL Management Studio

Înscrieri

Pentru înscriere apăsați aici.

Pentru acces la datele guvernamentale apăsați aici. 

Microsoft Student Partners ASE recrutează!

Programul Microsoft Student Partners(MSP) recunoaşte minţile de top din întreaga lume care sunt interesate de tehnologie. Dorim să ne mărim echipa pentru a avea noi forţe în viitor, căutând printre studenţii Academiei de Studii Economice persoane entuziaste care să se identifice cu profilul unui Microsoft Student Partner.

Cum arată 'candidatul ideal'?

Cu toţii ne deosebim unii de alţii, dar, pentru a face parte din echipă, noi apreciem o gamă comună de competenţe. Dacă ai iniţiativă, determinare şi seriozitate, abilitatea de a lucra în echipă şi faci parte din rândul studenţilor inovatori şi creativi, care sunt pasionaţi de tehnologie, atunci aplică şi vino alături de noi.

Care este activitatea noastră?

Activitatea noastră este vizibilă în Academia de Studii Economice fie cu ocazia unei prezentări de tehnologie sau în turnee organizate de Microsoft, fie contribuind la utilizarea Dreamspark Premium, fie promovând sau chiar participând la Imagine Cup, implicați în diverse proiecte. Acum ai şansa să ne convingi că vrei şi poţi veni alaturi de noi în această misiune, presărând buna ta dispoziţie şi pasiune în lungul şi distractivul drum al tehnologiei.

 

De ce să fii MSP?
  • pentru a avea accesul exclusiv și gratuit la cele mai noi instrumente, tehnologii și informații Microsoft
  • pentru a ajuta pe alţii să înveţe despre tehnologia de azi şi de mâine, pentru a te conecta cu alţi studenţi care împărtăşesc aceleaşi valori
  • pentru a beneficia de materiale de referinţă, de instruire, şi informaţii privilegiate despre oportunităţile de locuri de muncă în viitor, pentru o interacţiune directă cu profesioniştii Microsoft şi partenerii lor

 

Cum aplici?

Aplică trimițând un e-mail în care să ne ataşezi CV-ul la adresa mspase@outlook.com și poți deveni chiar TU unul din membrii echipei Microsoft Student Partners din ASE.

Dacă ne-ai stârnit interesul, fii sigur că te vom căuta!


Multă baftă!
Echipa Microsoft Student Partners 

//publish/

Ai publicat deja aplicații în Windows 8 sau Windows Phone 8 Store? Perfect, "ia-le" cu tine la hackathon.

Fie că faci o portare a unei aplicații sau creezi una nouă, publică aplicația ta Windows 8 sau Windows Phone și intră în competiție! Ai șansa de a câștiga o excursie la Grand Prix-ul Formula 1 2014 din Statele Unite, 10,000$ să îți construiești o adevărată cameră pentru development, o imprimantă MakerBot2D sau un Nokia 1520.

Câștigă făcând ceea ce-ți place

Vom premia cel mai bun student, cel mai bun participant individual și cel mai bun start-up, în fiecare din categoriile de mai jos:

  • Cea mai bună aplicație Windows Phone 8.1
  • Cea mai bună aplicație Windows 8.1
  • Cea mai bună aplicație cross-platform
  • Cel mai bun progres în inovație și design într-o aplicație

Nu ai publicat încă nicio aplicație până acum?

Perfect, hai la hackathon și te ajutăm să creezi și să publici prima aplicație! Demonstrează-ne că poți fi cel mai bun și ești înscris în cursa pentru premii.


Mai multe informatii pe site-ul official. 

Inspire and BE the Difference through MACH!

Marți, 8 aprilie 2014, o echipă de studenți care lucrează la Microsoft vin în sala 2013, ora 16:30 pentru a prezenta un proiect de tinere talente: Microsoft Academy for College Hires, un program destinat proaspeților absolvenți ai facultăților cu profil tehnic și pasiune pentru tehnologie. Ești pasionat de tehnologie? Vrei să lucrezi într-un mediu multicultural și să cunoști oameni din întreaga lume? Vrei să ai siguranța evoluției în plan profesional în următorii 2 ani? Te așteptăm marți la ora 16:30 în sala 2013! Ia cu tine entuziasmul, pasiunea și întrebările legate de acest program! Îti vor răspunde studenți ai acestei facultăți care fac parte din program și vor povesti din propriile lor experiențe. 

Microsoft Career Days

Pe 30 octombrie 2013, la ora 14:00, echipa de recrutare Microsoft este în România pentru a cunoaște studenții cu potențial și pentru a realiza interviuri. Microsoft Career Days este oportunitatea ta, ca student, de a sta de vorbă cu Microsoft, de a afla despre oportunitățile și programele academice pe care ți le oferim gratuit. Vino să afli cum poți să obții un job la Microsoft in Statele Unite! Dacă nu ești pregătit chiar acum, te vom învăța cum să adaugi în CV-ul tău abilitățile de care ai nevoie pentru o carieră de succes. Profesorii din universitatea ta și angajații Microsoft te așteaptă la eveniment.


 

Software cu licenta gratuit (DreamSpark)

Prin programul DreamSpark Premium se ofera acces gratuit la tehnologie: Windows 8 32/64, Windows Server 2012,  Windows 7 Professional 32/64, Windows Vista Business SP1 32/64, Windows XP SP3, Visual Studio, Expression Studio, Windows Server, SQL Server, Exchange Server si multe altele. Singura restrictie asupra aplicatiilor descarcate este ca nu pot fi utilizate in scop comercial.

Mai multe detalii si suport aici. 

Learn - Your potential, their passion

Sectiunea Learn ofera informatii prinvind site-uri si materiale pregatitoare cuprinzand atat tehnologii pentru dezvoltarea aplicatiilor web cat si cele desktop.

Microsoft Learning este locatia centrala unde puteti sa aflati si sa invatati totul despre tehnologiile Microsoft. Un aspect important al acestui portal este ghidarea catre documentatia, cursurile si certificarile oferite de Microsoft si partenerii sai.

Mai multe detalii: microsoft.ase.ro/Learn si www.microsoft.com/learning 

StudentClub

StudentClub.ro este un loc de interactiune intre studentii pasionati de IT. Veti descoperi o multime de bloguri interesante, noutati din domeniul IT, precum si un forum pe care veti primi cu siguranta ajutor daca intampinati probleme.

Mai multe detalii: www.studentclub.ro