Microsoft Student Partners este un program de dezvoltare personala si profesionala adresat studentilor din toata lumea. Initiat de Microsoft, acesta ofera acces la cele mai noi tehnologii si este menit sa incurajeze studentii spre inovatie si impartirea cunostintelor acumulate de acestia.
Acest program international se desfasoara si in cadrul ASE, unde studentii isi pot cultiva pasiunea fata de tehnologie si pot participa la diverse activitati menite sa ii ajute atat din punct de vedere personal, cat si profesional, intrucat in cadrul acestor evenimente  pot cunoaste oameni cu o experienta profesionala vasta si pot dobandi o serie de cunostinte noi si valoroase.
Aplica si tu!
 


Programul Microsoft Student Partners este o cale excelentă de a-i aduce pe studenți mai aproape de lumea tehnologiei. Daca te intrebi cumva "De ce ar trebui sa ma inscriu in acest program?" sau "Care sunt beneficiile acestui program?" ai venit in locul potrivit! Iti vom da 9 motive pentru a te alatura programului Microsoft Student Partners.

 1. Descoperi si incerci cele mai noi tehnologii Microsoft  
 2. Da! Vei fi unul dintre primii care incearca produsele Microsoft, chiar inainte de a fi lansate, ceea ce poate fi uimitor. Vei afla despre caracteristicile speciale si specificatiile urmatoarelor tehnologii Microsoft. Nu uita, cu cat stii mai multe despre lucrurile din jurul tau, cu atat devi mai inovator.

 3. Inveti noi limbaje de programare 
 4. Odata ce vei deveni un "Microsoft Student Partner" vei avea sansa sa inveti sa dezvolti aplicatii Desktop, Mobile si Web folosind C#, XAML si ASP .NET. Asta nu poate sa fie decat un plus in CV-ul tau. Daca aplici la orice companie software, primul lucru la care se vor uita sunt limbajele de programare pe care le cunosti si la portofoliul tau de aplicatii dezvoltate.

 5. Dezvoti aplicatii Universale pentru Windows 
 6. Odata ce ai invatat C#, vei putea sa dezvolti aplicatii Universale, pentru Windows 10 si Windows Phone 10.

 7. Dezvolți aplicații cross-platform folosind Xamarin 

 8. Poți să dezvolți și aplicații iOS sau Android dacă vrei, folosind platforma Xamarin. Prin intermediul ei, poți profita de puterea limbajului C# pentru a crea aplicații cu aspect nativ și performanță ridicată pe acele două sisteme de operare. În plus, cu o structură potrivită a soluției Visual Studio, vei putea partaja o porțiune semnificativă din codul tău sursă, deci din logica aplicației tale, între cele două versiuni ale aplicației. 

 9. Faci cunostinta cu angajati Microsoft din toata lumea 
 10. Cel mai probabil nu avem sansa de a-l cunoaste pe Bill Gates atat de usor, insa alaturandu-te vei avea sansa de a cunoaste persoane importante in cadrul Microsoft: DPE Lead, Country Manager-ul, Technical Evangelists, MEA Technical Audience Marketing Director, persoane din cadrul HR-ului de la Redmond si multi altii... Partea cea mai buna este ca ii poti intreba orice si poti afla de la ei cum se lucreaza la Microsoft si cum se vede dinauntru aceasta lume.

  De asemenea vei cunoaste alti parteneri din toata lumea.

 11. Te poti califica mult mai usor pentru un internship la Microsoft sau la unul din parteneri 
 12. Daca unul dintre visurile tale este sa lucrezi la Microsoft, aceasta poate fi sansa ta de a-ti demonstra meritele! Programul Microsoft Student Partner ofera studentilor oportunitatea de a lucra pentru Microsoft sau unul dintre partenerii sai.

  Un eveniment anual ce nu trebuie ratat daca te incanta aceasta idee este Microsoft Career Days, organizat si in ASE, in cadrul caruia o intreaga echipa Microsoft vine de la Redmond pentru a vorbi studentilor despre metode de selectie, cerinte si beneficii in cadrul internship-urilor si carierelor in companie. 

 13. Fii reprezentant Microsoft în universitatea ta
 14. Aceasta este cea mai importantă datorie a unui Microsoft Student Partner. În momentul în care te alaturi programului, vei deveni un ambasador pentru Microsoft în universitatea ta. Ce face un ambasador? În principal el reprezintă Microsoft, prezintă studenților noile noastre tehnologii și ține seminare și sesiuni de dezvoltare. Asta arată că ai experiență de lider și te poate ajuta dacă vei aplica vreodată pentru o poziție managerială. 

 15. Ține seminare și îmbunătățește-ți abilitățile de prezentare 
  Unul din beneficiile programului este consolidarea abilităților de a face prezentări. <?Un ambasador real ar trebui să știe limba țării sale (Microsoft) și limba țării în care se află (universitate).?> Deci dacă vrei să lucrezi la skillurile tale de prezentări și discursuri, programul MSP te va ajuta. Vei ține prezentări și seminare în facultatea ta, deci dacă una din cele mai mari frici ale tale este de a sta în fața unui public, ai șansa să o depășești. 
 16. Obține produse Microsoft gratis
 17. În cadrul programului vei fi evaluat bazat pe performanța ta din timpul fiecărui an. Dacă te dedici programului vei obține premii valoroase, cum ar fi acces la MSDN. Pentru cei care nu știu, MSDN îți oferă toate produsele Microsoft disponibile pe piață, împreună cu 5 licențe pentru fiecare. 

 18. Pune-l pe CV
 19. După licență probabil vei începe să aplici pentru joburi. Aici e important să ai elemente de diferențiere în CV, iar experiența MSP va arăta companiei la care aplici că ești dedicat, pasionat, ambițios și dispus să înveți lucruri noi. 

Suntem siguri că îți va plăcea programul MSP! Vei face parte dintr-o familie energica, care te va ajuta să înveți, să prezinți, să dobândești încredere în tine și să îți îmbunătățești CV-ul.